10 jaar Vlaams Energieagentschap

  • 31 maart 2016

Het VEA werd op 1 april 2006 opgericht, als verzelfstandigd agentschap van het Vlaams ministerie van Leefmilieu, Natuur en Energie. Het VEA wil bijdragen tot een efficiënter energiegebruik en een energiesysteem dat meer en meer gebaseerd is op hernieuwbare energiebronnen. De meesten kennen het VEA van energiepremies, het EPC bij verkoop en verhuur van woningen en de EPB-regelgeving voor nieuwbouwwoningen en grondige verbouwingen.

Verwacht geen toeters en bellen of een tinnen-jubileum-colloquium. Voor het 10 jarig bestaan kregen de werknemers de touwtjes in handen. Zij kozen ervoor om energiebesparing, hernieuwbare energie en  duurzaamheid op een bijzondere manier onder de aandacht te brengen, met tien verrassende initiatieven. Op de werkvloer en daarbuiten.

Op 22 april 2016 laten we de Vlaamse overheid de Dag van de Aarde proeven en ruiken:

Dorien Knockaert, reporter en culinair redactrice van de krant De Standaard en auteur van verschillende (kook)boeken, zet met ons en het Facilitair Bedrijf een duurzame lunch op het menu in de restaurants van de Vlaamse overheid.

Terwijl Peter De Cupere ons geur als stakeholder van duurzaamheid en energie wil laten ervaren. De Cupere is bekend van Berlijn tot in the New York Times, voor zijn indrukwekkende combinaties van geuren en visuele beelden. Vaak met een knipoog of een verwijzingen naar het mooie of lelijke van onze samenleving.

Nog andere verjaardagsacties te verwachten tijdens de volgende maanden: een weerbericht hernieuwbare energie, samen daken isoleren bij kwetsbare gezinnen, een boomplantactie, een energiebesparingsspel voor scholen, kunst op windturbines,…