Welke wagens komen in aanmerking?

Enkel 100% elektrische voertuigen en wagens op waterstof uit categorie M1 en N1 komen in aanmerking voor de premie.

Komen NIET in aanmerking:

  • quadricycles (zoals de Renault Twizy)
  • hybride wagens
  • plug-in hybrides
  • wagens op CNG
  • tweewielers

Via de blokjes rechts vindt u een overzicht van de op de Belgische markt verkrijgbare wagens, die WEL in aanmerking komen. U vindt er ook de premie die hiervoor in besteljaar 2016, respectievelijk 2017 maximaal kan worden toegekend. De laatste kolom geeft weer onder welke categoriebenaming het voertuig terug te vinden is in de premieregistratiemodule.

Staat de wagen die u op het oog hebt niet in de lijst, dan is er nog geen officiële cataloguswaarde(*) voor België en kan er ook (nog) geen premie voor worden berekend en dus aangevraagd. De lijsten worden in overleg met de verschillende autofabrikanten opgemaakt en geactualiseerd.

(*)cataloguswaarde = de aanbevolen catalogusprijs van het voertuig in nieuwe staat bij verkoop aan een particulier, exclusief opties en inclusief werkelijk betaalde belasting over de toegevoegde waarde, zonder rekening te houden met enige korting, vermindering, rabat of restorno. Indien het voertuig zonder batterij wordt verkocht, maar deze batterij wordt gehuurd of geleased, dan wordt bij de cataloguswaarde standaard de huurprijs van de batterij, inclusief BTW, voor een periode van 36 maanden gerekend. Ingeval de huurprijs van de batterij afhankelijk is van de looptijd en het aantal km/jaar, wordt gerekend met de prijzen gebaseerd op contracten met looptijd van 36 maanden en 15.000 km/jaar.