EPB-Software 3G

Handleiding

De handleiding van de software toont u de werking van de schermen en de navigatie doorheen de software.

Software

Vanaf maandag 29 juni 2019  is de versie 10.5.1 beschikbaar voor het indienen van startverklaringen en aangiften op de energieprestatiedatabank. Deze versie wordt ook aangeboden via een automatische update.

Vanaf maandag 12 augustus 2019 mag u enkel de versie 10.5.1 gebruiken voor het indienen van startverklaringen en aangiften op de energieprestatiedatabank.

In de versie 10.5.1 zijn enkele bugs opgelost.

Download hier de versie 10.5.1:

Windows (32 bit)
Windows (64 bit)
Mac (tot 10.7.2)
Mac JRE (vanaf 10.7.3)
Linux
icoon software 32 bit 3GDownload voor Windows 32 bit icoon software 32 bit 3GDownload voor Windows 64 bit icoon software 32 bit 3GDownload voor Mac tot 10.7.2 icoon software 32 bit 3GDownload voor Mac vanaf 10.7.3 icoon software 32 bit 3GDownload voor Linux
(zip, 274 MB) (zip, 267 MB) (zip, 194 MB) (zip, 272 MB) (zip, 288 MB)

Let op: de softwarebestanden zijn zip-bestanden. U dient eerst het gedownloade bestand uit te pakken voordat u kunt starten met de installatie. Er zijn op het internet heel wat gratis manieren beschikbaar om zip-bestanden uit te pakken.

Installatie

Door de software te installeren, gaat u automatisch akkoord met de licentieovereenkomst.

Meer informatie over de installatie vindt u in het hoofdstuk ‘De EPB-software installeren’ van de handleiding van de software. In dit hoofdstuk vindt u ook het antwoord op een aantal installatieproblemen. Als de installatie na het doornemen van de handleiding nog niet lukt, vindt u hier meer informatie in het onderdeel Helpdesk .

Let op: soms meldt een antivirusprogramma dat er een virus in het installatiebestand aanwezig is. In de meeste gevallen gaat het om de virusscanner Avast. Het gaat om een vals positieve detectie. U kunt het bestand vertrouwen en dient de blokkering door de virusscanner op te heffen.

Let op: tijdens de installatie van de software kiest u de installatie-taal. De keuze van deze taal geldt enkel voor de schermen tijdens de installatie.

Weetjes

  • U kunt deze softwareversie voor alle gewesten gebruiken. Projecten van het Waalse Gewest of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kunnen niet geconverteerd worden naar een Vlaams project, en omgekeerd.
  • Projecten met een aanvraagdatum van de vergunning of meldingsdatum vóór 1 januari 2012 kunt u niet invoeren.

Geldig voor aanvragen vanaf 01/01/12