EPB-Software 3G

Handleiding

De handleiding van de software toont u de werking van de schermen en de navigatie doorheen de software.

Software

Vanaf 14 november 2018 is de versie 9.5.4 beschikbaar voor het indienen van startverklaringen en aangiften op de energieprestatiedatabank. Om de software automatisch te laten updaten dient u deze 2 keer opnieuw op te starten.

Vanaf 14 november tot en met 27 november mogen zowel de versie 9.5.3 als de versie 9.5.4 worden gebruikt. Vanaf 28 november mag enkel de versie 9.5.4 worden gebruikt voor het indienen van startverklaringen en aangiften op de energieprestatiedatabank.

De versie 9.5.4 lost voor Vlaanderen één bug op die in de versie 9.5.3 aanwezig was: een overzicht van de wijzigingen.  

Download hier de versie 9.5.4:

Windows (32 bit)
Windows (64 bit)
Mac (tot 10.7.2)
Mac JRE (vanaf 10.7.3)
Linux
icoon software 3G icoon software 3G icoon software 3G icoon software 3G icoon software 3G
(zip, 272 MB) (zip, 267 MB) (zip, 192 MB) (zip, 270 MB) (zip, 277 MB) + shell-bestand (sh,1kB)

Let op: de softwarebestanden zijn zip-bestanden. U dient eerst het gedownloade bestand uit te pakken voordat u kunt starten met de installatie. Er zijn op het internet heel wat gratis manieren beschikbaar om zip-bestanden uit te pakken.

Installatie

Door de software te installeren, gaat u automatisch akkoord met de licentieovereenkomst.

Meer informatie over de installatie vindt u in het hoofdstuk ‘De EPB-software installeren’ van de handleiding van de software. In dit hoofdstuk vindt u ook het antwoord op een aantal installatieproblemen. Als de installatie na het doornemen van de handleiding nog niet lukt, vindt u hier meer informatie in het onderdeel Helpdesk .

Let op: soms meldt een antivirusprogramma dat er een virus in het installatiebestand aanwezig is. In de meeste gevallen gaat het om de virusscanner Avast. Het gaat om een vals positieve detectie. U kunt het bestand vertrouwen en dient de blokkering door de virusscanner op te heffen.

Let op: tijdens de installatie van de software kiest u de installatie-taal. De keuze van deze taal geldt enkel voor de schermen tijdens de installatie.

Weetjes

  • U kunt deze softwareversie voor alle gewesten gebruiken. Projecten van het Waalse Gewest of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kunnen niet geconverteerd worden naar een Vlaams project, en omgekeerd.
  • Projecten met een aanvraagdatum van de vergunning of meldingsdatum vóór 1 januari 2012 kunt u niet invoeren.

Geldig voor aanvragen vanaf 01/01/12