Bewijsstukken voor de opmaak van het EPC

Als een energiedeskundige type A een EPC opmaakt, inspecteert hij de woning. Hij kijkt naar de gebruikte isolatiematerialen, technieken, … Soms kan hij bepaalde vaststellingen niet doen, bijvoorbeeld als de zolder ingericht werd als een kamer en de isolatie niet meer zichtbaar is. De energiedeskundige moet dan een aanname doen, op basis van bijvoorbeeld het bouwjaar van de woning. Heeft u bijvoorbeeld nog facturen van uw uitgevoerde isolatiewerken dan mag u die ook ter beschikking te stellen van de energiedeskundige. Als die documenten voldoen aan de voorwaarden van het inspectieprotocol, mogen ze gebruikt worden en dat zal in de meeste gevallen een betere energiescore geven.

Lees ook de veelgestelde vraag hierover.

Op een aanstiplijst kan aangeduid worden welke documenten aangeleverd en gebruikt werden. Door deze lijst te ondertekenen worden discussies later vermeden. De energiedeskundige houdt de ingevulde en ondertekende aanstiplijst bij.

Lees meer details in de aanstiplijst en bekijk welke documenten in aanmerking komen: docx bestandEPC_2019_Aanstiplijst_ontvangen_documenten (298 kB)