Voorbeeld: renovatie van de bovenverdieping van een woning

3dD-beeld van een woning waarbij het dak vervangen wordt en de bovenverdieping heringedeeld wordtOp de dakverdieping van een eengezinswoning worden de binnenmuren afgebroken en herbouwd om een nieuwe indeling te bekomen. Ook het dak wordt vervangen.
De buitengevels en de technische installaties blijven behouden.

 

Projecten

Er is sprake van 1 project.

Gebouwen

Het bestaand beschermd volume na de verbouwing is niet gewijzigd of kleiner dan voor de verbouwing maar er worden schildelen afgebroken en herbouwd. Aangezien de kopse gevels van het dak behouden blijven, is er geen herbouwd volume en is er dus geen sprake van een gedeeltelijke of volledige herbouw. De correcte werkzaamheid is ‘verbouwing’ en er wordt 1 gebouw ‘renovatie’ aangemaakt.

Het onderscheid tussen de werkzaamheden renovatie en herbouw is hier klein. Indien men in dit voorbeeld ook de kopse gevel van de dakverdieping had herbouwd, had men te maken met een gedeeltelijke herbouw. Aangezien de herbouw kleiner is dan 800 m³ en geen wooneenheid bevat, heeft dit geen invloed op de geldende eisen. Er moet 1 gebouw ‘renovatie’ worden aangemaakt.

EPB-eenheden

Er is 1 EPB-eenheidresidentieel’.

K-volumes

Niet van toepassing.

Geldig voor aanvragen vanaf 01/03/2017