Warmteterugwinapparaten: ingave in de software (huidig)

EPB-software 3G

  1. Maak eerst een nieuwe ventilator/ventilatiegroep aan in het menu ‘Technische installaties’.
Deze figuur geeft een screenshot uit de 3G-software weer die aantoont waar een nieuwe plaats van voorverwarming kan ingegeven worden in het nieuwe menu Technische installaties.

2. Vink het tabblad ‘Voorverwarming’ aan.

Let op! Voor u de gegevens van voorverwarming kunt invullen, moet u het tabblad 'Hulpenergie' invullen.

3. Druk op het blauwe plusteken om een plaats toe te voegen.

Tip: een plaats is een locatie waar buitenlucht wordt toegevoerd, waar lucht wordt afgevoerd of waar zowel de toe- als afvoer van lucht gebeurt.

 

4. Voer de eigenschappen van de toevoer/afvoerplaats van buitenlucht in, zoals beschreven staat bij balancering.

Deze figuur geeft een screenshot uit de 3G-software weer die aantoont waar de gegevens van het warmteterugwinapparaat ingegevens moeten worden.

5. Duid aan dat er een warmteterugwinapparaat aanwezig is en vul de nodige gegevens in.

Let op! De aanwezigheid van een warmteterugwinapparaat kunt u enkel aanduiden bij een ventilatiesysteem D (met mechanische toe-en afvoer).

Deze figuur geeft een screenshot uit de 3G-software weer die aantoont hoe een warmteterugwinapparaat uit de EPBD-databank kan geselecteerd worden.

Tip: Selecteer “Warmteterugwinapparaat EPBD” in het afrolmenu en klik op het icoontje met het blauwe huisje om een warmteterugwinapparaat uit de EPBD-gegevensdatabank te gebruiken. De gegevens worden dan automatisch overgenomen in de gegevensinvoer van de software. Indien van toepassing zal de software zelf een rendement berekenen op basis van de productgegevens en het projectdebiet.

Geldig voor aanvragen vanaf 01/01/19

Published on: 
02-10-2019