Externe warmtelevering: verandering van eigenaar

Bij de ontwikkeling van een lokaal warmtenet, kan het voorkomen dat initieel alle percelen en gebouwen tot 1 eigenaar behoren, bijvoorbeeld: een projectontwikkelaar. Op dat moment valt de situatie nog niet onder de definitie van externe warmtelevering. Wanneer een perceel verkocht wordt, met daarop een gebouw dat aangesloten is op het lokaal warmtenet, valt de situatie wel onder externe warmtelevering.figuur externe warmteleveringen over twee percelen

Zie figuur: perceel 1 en 2 behoren initieel tot dezelfde eigenaar, maar tijdens het bouwproces wordt perceel 2 met de bijhorende gebouwen verkocht aan een andere eigenaar. Voor de verkoop gaat het om 1 site, na de verkoop gaat het om 2 sites.

 

 

De procedure die u dient te volgen, hangt af van het moment waarop het perceel van eigenaar verandert: 

  • het perceel verandert van eigenaar na de EPB-aangifte: het gaat niet om externe warmtelevering. In de EPB-aangifte rapporteert u namelijk de as-built situatie, die op dat moment nog geen externe warmtelevering is.
  • het perceel verandert van eigenaar voor de EPB-aangifte: het gaat wel om externe warmtelevering. Dien op tijd een afwijkingsaanvraag externe warmtelevering in. Contacteer ons zo vroeg mogelijk voor meer informatie.
Andere pagina's over principe van externe warmtelevering

Geldig voor alle aanvragen, behalve voor afwijkingsaanvragen met goedkeuring vóór 7/09/19

Regelgeving