Installatie-eisen: koelsystemen

Toepassingsgebied

Afhankelijk van de bestemming van het gebouw, de aard van de werken en de timing van het bouwproject, zijn er installatie-eisen van toepassing. Of uw project aan de installatie-eisen moet voldoen of niet, kunt u nagaan in de eisentabel. Klik hier voor een volledig overzicht van de installatie-eisen.

Installatie-eisen

Voor lucht-en watergekoelde ijswatermachines waarvoor de installatie-eisen van toepassing zijn, geldt een minimaal installatierendement naargelang het type en naargelang deze installaties al dan niet onder het toepassingsgebied van de Europese Verordening (EU) n°2016/2281 vallen.

Het systeemrendement wordt bepaald als: het toestelrendement vermenigvuldigd met correctiefactoren voor een adequaat dimensioneren, installeren, afstellen en controleren van de warmtepomp.

  • Een adequate dimensionering dient niet te worden aangetoond.
  • Een adequate installatie wordt aangetoond door een leidingisolatie conform de regelgeving
  • Het adequaat afstellen wordt aangetoond door de installatie uit te rusten met een regeling die gelijktijdig verwarmen en koelen in een ruimte vermijdt.
  • Het adequaat controleren wordt aangetoond door een monitoring van energieverbruik en, bij installaties groter dan 290 kW, koudeopwekking met automatische opvolging, waarbij de meters voldoen aan de regelgeving.

Geldig voor aanvragen vanaf 01/01/22

Regelgeving
Published on: 
08-02-2021