Zonneboiler: invoer in de software (huidig)

 EPB-software 3G

Deze figuur geeft aan hoe u een zonneboiler ingeeft in de EPB-software, volgens stap 1 en 2 beschreven in het stappenplan.

1. Maak een nieuwe opwekker van het type ‘Thermische zonnepanelen’ aan in het menu ‘Technische installaties’.

2. Geef het systeem een naam en duid aan of de zonneboiler aangesloten is op een zwembad of niet. 

Deze figuur geeft aan hoe u een zonneboiler ingeeft in de EPB-software, volgens stap 3, 4 en 5 beschreven in het stappenplan.

3. Ga naar het tabblad 'Collectoren'. Voeg een of meerdere collectoren toe en vul alle nodige gegevens in.

4. Ga naar het tabblad 'Opslagsysteem' en vul alle nodige gegevens in.

5. Ga naar het tabblad 'Circulatiepompen' en vul alle nodige gegevens in.

Deze figuur geeft aan hoe u een zonneboiler ingeeft in de EPB-software, volgens stap 6, 7 en 8 beschreven in het stappenplan.

6. Ga naar het tabblad 'Warmtelevering voor sanitair warm water' en duid aan op welke installaties voor sanitair warm water het systeem aangesloten is.

7. Als het zonne-energiesysteem ook toegepast wordt voor ruimteverwarming, duid dan in het tabblad 'Warmtelevering voor ruimteverwarming' alle energiesectoren aan waarvoor het van toepassing is.

8. Als het zonne-energiesysteem ook toegepast wordt voor bevochtiging (enkel mogelijk bij EPN), duid dan in het tabblad 'Warmtelevering voor bevochtiging' alle energiesectoren aan waarvoor het van toepassing is.

Opmerking: voor projecten aangevraagd vanaf 2016 moet u bij de opwekker voor sanitair warm water aangeven of er een extern opslagvat wordt toegepast of niet. Wat u hier moet ingeven bij gebruik van een zonneboiler, vindt u bij opslag.