Informatie voor (toekomstige) energiedeskundigen type A

Nieuws
  • 2&3 maart 2019 - Updates servers Vlaamse overheid

In het weekend van 2 en 3 maart 2019 worden de servers binnen de Vlaamse overheid één voor één geüpdatet. Toepassingen zullen tijdens de update van de server waarop deze geïnstalleerd zijn tijdelijk niet functioneren.

Voor het Vlaams Energieagentschap betekent dit een tijdelijke onderbreking in de beschikbaarheid van de Energieprestatiedatabank, de Leeromgeving Energieprestatiedatabank, Expertbase en Audit Grote Ondernemingen.

  • Nieuw EPC vanaf 4 januari 2019!

Op 4 januari wordt het nieuwe EPC gelanceerd! Volgens een aangepaste methode en inspectieprotocol en in een nieuw jasje!

  • Fusie gemeenten vanaf 1 januari 2019

15 Vlaamse gemeenten fuseren dan tot 7 nieuwe fusiegemeenten. 13 gemeenten krijgen een nieuwe naam. Ook hernummeringen of herbenoemingen van straten zijn gepland. pdf bestandToelichting_fusies_gemeenten_vanaf_1_januari_2019_impact_energieprestatiedatabank (286 kB)

Meer info vindt up de website van Informatie Vlaanderen

  • Vergeet uw permanente vorming voor 2018 niet!

Wilt u uw erkenning als energiedeskundige type A behouden? Vergeet dan niet om in 2018 6 uur permanente vorming met verplichte inhoud te volgen over de aanpassingen aan het het energieprestatiecertificaat, het inspectieprotocol, de certificatiesoftware en de veelgemaakte fouten. Vanaf 2019 moeten deze aanpassingen bij de opmaak van EPC’s toegepast worden.
U kunt een vorming kiezen uit het erkende aanbod in de
vormingstabel van 2018

Wilt u uw erkenning als energiedeskundige type A behouden? Vergeet dan niet om 6 uur permanente vorming te volgen met verplichte inhoud over de aanpassingen aan het het energieprestatiecertificaat, het inspectieprotocol, de certificatiesoftware en de veelgemaakte fouten.

Kies een vorming uit het erkende aanbod in de vormingstabel van 2018