Informatie voor (toekomstige) energiedeskundigen type A

Nieuws
  • 8 februari 2019 - Probleem CRAB

Sinds 7 februari 2019 - 18u30 zijn er problemen met de CRAB-webservice die aangeboden wordt door Informatie Vlaanderen. Hierdoor is adresselectie in de Energieprestatiedatabank niet mogelijk en kan dus geen nieuw dossier opgemaakt worden.

Het probleem is in behandeling bij de verantwoordelijke diensten en zodra een oplossing voorhanden is, zal dit op deze webpagina meegedeeld worden.

Update 8 februari 2019 - 10u20: De CRAB-webservice is opnieuw beschikbaar.

  • 2&3 maart 2019 - Updates servers Vlaamse overheid

In het weekend van 2 en 3 maart 2019 worden de servers binnen de Vlaamse overheid één voor één geüpdatet. Toepassingen zullen tijdens de update van de server waarop deze geïnstalleerd zijn tijdelijk niet functioneren.

Voor het Vlaams Energieagentschap betekent dit een tijdelijke onderbreking in de beschikbaarheid van de Energieprestatiedatabank, de Leeromgeving Energieprestatiedatabank, Expertbase en Audit Grote Ondernemingen.

  • Nieuw EPC vanaf 4 januari 2019!

Op 4 januari wordt het nieuwe EPC gelanceerd! Volgens een aangepaste methode en inspectieprotocol en in een nieuw jasje!

  • Fusie gemeenten vanaf 1 januari 2019

15 Vlaamse gemeenten fuseren dan tot 7 nieuwe fusiegemeenten. 13 gemeenten krijgen een nieuwe naam. Ook hernummeringen of herbenoemingen van straten zijn gepland. pdf bestandToelichting_fusies_gemeenten_vanaf_1_januari_2019_impact_energieprestatiedatabank (286 kB)

Meer info vindt up de website van Informatie Vlaanderen

 

Wilt u uw erkenning als energiedeskundige type A behouden? Vergeet dan niet om 6 uur permanente vorming te volgen met verplichte inhoud over de aanpassingen aan het het energieprestatiecertificaat, het inspectieprotocol, de certificatiesoftware en de veelgemaakte fouten.

Kies een vorming uit het erkende aanbod in de vormingstabel van 2018