Elektrische verwarming

Elektrische verwarming komt vaak voor onder de vorm van losse toestellen. In EPB wordt enkel rekening gehouden met gebouwgebonden opwekkers. Wanneer elektrische verwarming op één of andere manier bevestigd is aan de vloer, de muur of het plafond, beschouwen we die als 'gebouwgebonden elektrische verwarming'. Enkele vaak voorkomende voorbeelden:

  • een losstaande elektrische convector, die op geen enkele manier verankerd is met het gebouw: die is niet gebouwgebonden en moet u dus niet in rekening brengen voor EPB;
  • een handdoekradiator die bevestigd is aan de muur, maar die met een losse stekker in een zichtbaar stopcontact aangesloten is: beschouwen we als gebouwgebonden en moet u dus in rekening brengen voor EPB;
  • een handdoekradiator die bevestigd is aan de muur, met een vaste elektrische aansluiting: is ook gebouwgebonden en moet u dus in rekening brengen voor EPB. 

Merk op: wanneer gebouwgebonden elektrische verwarming voorzien is in combinatie met centrale verwarming, beschouwt u enkel de elektrische verwarming. Meer informatie kunt u vinden bij de indeling in energiesectoren.

Voor het onderwerp 'elektrische verwarming' zijn de onderstaande rubrieken uitgewerkt.

Overzicht

Geldig voor alle aanvragen

Published on: 
18-09-2020