EPB-Software 3G

Sinds dinsdag 12 juli 2022 is de versie 13.0.1 beschikbaar voor het indienen van startverklaringen en aangiften op de energieprestatiedatabank. Deze versie wordt ook aangeboden via een automatische update.

Vanaf dinsdag 16 augustus is het indienen van startverklaringen en aangiften verplicht via deze versie 13.0.1.

In de versie 13.0.1 zijn enkele bugs opgelost en is er verder gewerkt aan de verhoging van de gebruiksvriendelijkheid.

Let op: om de software te installeren via de automatische update, moet u de eerste maal dat u de software opnieuw opstart, de software een tiental minuten laten openstaan zodat de update zich correct kan voorbereiden.

Let op: voor MAC-gebruikers met besturingssysteem "Monterey" is de automatische update voorlopig niet beschikbaar. Deze gebruikers moeten de software handmatig installeren door het onderstaande installatiebestand te downloaden.

Download hier de versie 13.0.1:

Windows (32 bit)
Windows (64 bit)
Mac JRE
Linux
icoon software 32 bit 3G icoon software 32 bit 3G icoon software 32 bit 3G icoon software 32 bit 3G
(zip, 263 MB) (zip, 268 MB) (zip, 277 MB) (zip, 282 MB)

Let op: de softwarebestanden zijn zip-bestanden. U dient eerst het gedownloade bestand uit te pakken voordat u kunt starten met de installatie. Er zijn op het internet heel wat gratis manieren beschikbaar om zip-bestanden uit te pakken.

Weetjes

  • U kunt deze softwareversie voor alle gewesten gebruiken. Projecten van het Waalse Gewest of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kunnen niet geconverteerd worden naar een Vlaams project, en omgekeerd.
  • Projecten met een aanvraagdatum van de vergunning of meldingsdatum voor 1 januari 2012 kunt u niet invoeren.

Geldig voor aanvragen vanaf 01/01/12