Informatie voor docenten en opleidingsinstellingen

NIEUWS
  • VANAF 1 JANUARI 2018 - Geslaagde studenten moeten zich binnen de 12 maanden na datum behalen getuigschrift registreren op de energieprestatiedatabank.

Meer info volgt

  • 1 JULI 2017 - Nieuw inspectieprotocol vanaf 1 juli 2017

Vanaf 1 juli verandert er terug wat in het EPC-landschap:

Heeft u vragen, aarzel niet om ons te contacteren via energie@vlaanderen.be

  • 2 MEI 2017 - Nieuw sjabloon voor doorgeven deelnemers opleidingen

Vanaf 2 mei moeten de opleidingsinstellingen nieuwe sjablonen gebruiken voor het doorgeven van de deelnemers aan de opleidingen en permanente vormingen!

 

  • 24 APRIL 2017  -  Aanvraagformulier erkenning voor het geven van permanente vorming

Opleidingsinstellingen die permanente vorming voor energiedeskundigen type A willen geven kunnen een erkenning aanvragen door hetdocx bestandAanvraagformulier erkenning permanente vorming type A (273 kB) in te vullen en aan het VEA terug te bezorgen. Dit jaar moeten energiedeskundigen type A 6 uur permanente vorming volgen over het nieuwe inspectieprotocol.

De voorwaarden voor de erkenningsregeling voor de opleidingsinstellingen en meer info is na te lezen in het ministerieel besluit houdende wijziging van het ministerieel besluit van 11 maart 2008 betreffende de opleidingen tot energiedeskundige type A en type B, wat betreft het instellen van een verplichting tot het volgen van een permanente vorming voor energiedeskundigen type A.

Software - nieuw vanaf 1 juli 2017

De toegang tot de EPC-software verloopt via de energieprestatiedatabank. De toegang verloopt beveiligd via uw e-id of token. 

Nieuw vanaf 1 juli 2017

Inspectieprotocol - nieuw vanaf 1 juli 2017

De huidige versie van het inspectieprotocol en de bijhorende informatie is na te lezen op de webpagina voor energiedeskundigen type A.

Voor vragen over het huidige of vroegere versies van het inspectieprotocol, kunt u ons contacteren.

pptx bestand!Presentatie train-de-trainer met de wijzigingen n.a.v. het nieuwe IP (4.44 MB)(vanaf 1 juli 2017)!

Centraal examen

Vanaf januari 2018 organiseert het VEA zelf geen centraal examen meer. De opleidingsinstellingen kunnen een erkenning aanvragen om ook het examen aansluitend bij hun erkende opleiding te organiseren.

Erkenningsbesluiten voor de opleiding tot energiedeskundige type A en type C