EU-financiering voor Vlaamse energie- en klimaatprojecten: update augustus 2021

  • 10 augustus 2021

In 2021 gaat de nieuwe budgetperiode 2021-2027 van start. Dat biedt ook veel opportuniteiten voor uw project! We zetten even de laatste ontwikkelingen rond de EU-financieringsprogramma's voor energie en klimaat op een rijtje. 

LIFE

Het nieuwe LIFE-programma, het Europees programma voor milieu en klimaat, is van start gegaan met daarin een nieuw subprogramma “Clean Energy Transition” (SP CET). De lancering van de eerste projectoproepen is gebeurd op 13 juli 2021. De projectoproepen zijn te vinden op het Funding and Tenders Portal. Daar kan u ook een FAQ-sectie vinden en zoeken naar partners voor uw project. 

Om potentiële aanvragers te helpen bij de opmaak van hun voorstellen, heeft de Europese Commissie (CINEA) een reeks informatieve video’s en ander ondersteunend materiaal (handleidingen, partner search tools, FAQs) op de LIFE-website geplaatst. Op 8 en 9 september organiseert CINEA een Q&A-sessie over de LIFE-calls voor 2021, meer informatie vindt u op hun website. Daarnaast hebben ze ook een virtuele networking tool opgericht, waar u 1-op-1 meetings met potentiële partners kan inplannen en partner searches op de marketplace kan bekijken en zelf toevoegen. 

Het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) is het Vlaams contactpunt voor LIFE SP CET. Het VEKA volgt ook LIFE SP CC op, waarvoor er één centraal Belgisch contactpunt is. In geval van vragen, of wanneer u graag op de hoogte wil gehouden worden over de ontwikkelingen rond LIFE, geef het EU-financieringsteam van het VEKA dan zeker een seintje via veka.eufinanciering@vlaanderen.be

Openstaande oproepen 

Interessante events 

Meer informatie

Bent u betrokken bij een project dat bijdraagt aan de energie- en klimaatdoelstellingen en bent u op zoek naar Europese financiering? Dan bekijken we graag of u in aanmerking komt voor bepaalde Europese programma’s en begeleiden we u verder bij uw aanvraag. Voor meer informatie, contacteer het EU-financieringsteam van het VEKA via veka.eufinanciering@vlaanderen.be

Bekijk onze website: EU-financiering voor Vlaamse energie- en klimaatprojecten

Published on: 
10-08-2021