just-niks
Just niks.

moet ik daar iets voor doen?

Wanneer krijg ik een digitale meter?

De digitale meters worden vanaf juli 2019 geleidelijk aan overal in Vlaanderen geïnstalleerd.
Bent u (ver-)bouwer, eigenaar van zonnepanelen of een klant met een budgetmeter? Of hebt u een defecte meter? Dan komt u als eerste aan de beurt. Behoort u niet tot deze doelgroepen, maar wilt u toch al overschakelen op een digitale meter? Dan kan u die vanaf juli 2019 ook zelf aanvragen via  Fluvius. Let wel: in dat geval is die niet gratis, maar betaalt u een standaard plaatsingskost.

We laten je altijd vooraf weten wanneer we bij je langskomen voor zo’n vervanging. We vervangen maximaal zowel je elektriciteits- als aardgasmeter tegelijk. Bij wie bijvoorbeeld een nieuwe aardgasmeter heeft aangevraagd, vervangen we dus telkens ook gratis de elektriciteitsmeter. Dat is nodig omdat beide meters van elkaar communiceren, en om te voorkomen dat we later nog een tweede keer bij je moeten langskomen om de tweede meter te vervangen.

Kan ik mijn digitale meter zelf plaatsen?

Nee, een digitale meter kan u niet zelf plaatsen. Wilt u graag weten hoe de installatie in z’n werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken? Dan vindt u op de website van Fluvius ongetwijfeld het antwoord op uw vraag.

Kan ik mijn digitale meter weigeren?

Nee, de digitale meter wordt verplicht in Vlaanderen. U kan de plaatsing niet weigeren.

MEER WETEN?

Lees hier een antwoord op de meest voorkomende praktische vragen

Laatste update : 04/07/2019