Campagne elektrisch rijden en groepsaankoop

  • 18 januari 2019

'Van Euh naar Aha' wil de vooroordelen over elektrisch rijden ontkrachten

Nog niet iedereen is overtuigd van elektrisch rijden, want niet iedereen kent alle voordelen. Daarom werd  de Rijdende Reporter op pad gestuurd om alles te verduidelijken. Twijfel niet langer en rijd elektrisch. Tot eind 2019 kan je een premie aanvragen bij de Vlaamse overheid tot 4000 euro.  

Bekijk hier de Rijdende Reporter.

Groepsaankoop 'Samen Elektrisch'

Naast informeren is er ook nood aan actie. De Vlaamse overheid wil de verkoop extra stimuleren door de organisatie van een groepsaankoop voor batterij elektrische wagens en de bijhorende laadsystemen. Dankzij een groepsaankoop kunnen er gunstigere prijsvoorwaarden bekomen worden bij de verkopers. Daarnaast creëert een groepsaankoop extra zichtbaarheid en helpt ze deze nieuwere technologie bekend te maken bij het bredere publiek.

In opdracht van de Vlaamse overheid organiseert Bobex.be de groepsaankoop “SamenElektrisch”. Na een selectieronde werd een aanbod van vier modellen geselecteerd: Nissan Leaf, Hyundai KONA, Peugeot iON en Renault ZOE.  Geïnteresseerden kunnen kiezen voor een testrit met een of meerdere voertuigen naar keuze. Naast het aanbod van deze vier wagens is er in de groepsaankoop ook laadinfrastructuur opgenomen.  Dit kan onderdeel zijn van het wagenpakket of kan apart geselecteerd worden. Inschrijven voor de groepsaankoop kan tot 15 mei 2019.

Alle informatie over de geselecteerde voertuigen, testritten en inschrijvingen kan u terugvinden op www.samenelektrisch.be.