Pas op voor malafide bedrijven die zich als overheid voordoen

  • 15 mei 2020

Burgers melden dat ze e-mails en telefoons krijgen namens "Vlaamse Dienst Energie" en "Vlaamse Energie Dienst". Ook de namen ‘Vlaamse Dienst Energiebesparing’,  ‘Vlaamse Beroepsfederatie voor energie’  en 'Regionale Dienst Energiecalculatie' worden vermeld.

Deze bedrijven werken niet in opdracht van de Vlaamse overheid en het gaat zeker niet over overheidsinstellingen.

Ze gebruiken vrij agressieve telefonische verkooppraatjes en proberen ook via online campagnes contacten te leggen met potentiële klanten. Voorbeelden van websites zijn:

https://www.vlaamseenergiedienst.be/
http://belgiebespaart.be/
https://vlaamse-energie.be/

Deze bedrijven willen klanten bepaalde dure elektriciteits- of aardgascontracten aanpraten door hoge kortingen voor te spiegelen. Zelfs met deze kortingen blijven deze contracten veel duurder dan de goedkoopste aanbiedingen.

Wees ervan bewust dat geen enkele van deze initiatieven uitgaat van de Vlaamse overheid: ga er niet op in.

Wij doen een oproep aan gezinnen en kmo’s die gemaild of gebeld worden door bedrijven die zich voordoen als Vlaamse overheid of die het voorstellen alsof ze in opdracht van de Vlaamse overheid of de VREG werken.
Stuur een e-mail naar info@vreg.be en vermeldt zoveel mogelijk details die kunnen helpen om deze praktijken in kaart te brengen: het telefoonnummer, de naam van de beller, de naam van de leverancier die gepromoot wordt, wat precies gevraagd en gezegd wordt...

Op de website van VREG - de onafhankelijke autoriteit van de Vlaamse energiemarkt- kan u steeds objectief energieprijzen vergelijken via de V-test: https://vtest.vreg.be.

Een lijst van de officiële leveranciers die in Vlaanderen leveren vindt u op https://www.vreg.be/nl/overzicht-energieleveranciers-vlaanderen.

Published on: 
15-05-2020