Praktijksessies over het EPC van de gemeenschappelijke delen van een appartementsgebouw

De sessies zijn afgelopen.

Het VEA organiseerde in de maanden september en oktober 4 praktijksessies per week om (toekomstige) energiedeskundigen type A vertrouwd te maken met de opmaak van het EPC voor gemeenschappelijke delen.

Tegen 2022 moeten alle appartementsgebouwen met minstens 2 wooneenheden immers een EPC voor gemeenschappelijke delen hebben!

  • Wie niet kon deelnemen maar ook interesse heeft om ervaring op te doen met het EPC van de gemeenschappelijke delen en de overerving in de software, kan een soortgelijke vorming volgen bij een erkende opleidingsinstelling. Bekijk de vormingstabel. Ook e-learning is hierin opgenomen.
  • Wie heeft deelgenomen kan 2u nabespreking volgen bij een erkende opleidingsinstelling. U krijgt hiervoor 6u permanente vorming toegekend (4u voor de praktijksessie en 2u voor de nabespreking) mits u de 2 EPC's heeft ingediend voor 18 december 2020 én de nabespreking volgt in november of december 2020. Erkende nabesprekingen vindt u ook terug in de vormingstabel.
Informatiebundel

Downoad de informatiebundel als u deelneemt. De informatiebundel bevat bewijsstukken en schetsen die u nodig heeft om de EPC's op te maken.

pdf bestandEPC praktijksessies_informatiebundel Dilbeek (865 kB)

 

Filmpjes en uitgewerkte cases over

  • bepaling van het beschermde volume
  • invoeren van de gebouwschil
  • invoeren van de installaties
  • overerven van gegevens uit een EPC GD in een EPC van een appartement

 

Voorgevel