Premies voor ondernemingen in 2021

  • 22 februari 2021

Zowel grote als kleine ondernemingen kunnen in 2021 beroep doen op verschillende energiepremies aangeboden door Fluvius in opdracht van de Vlaamse overheid. Op die manier ondersteunt de Vlaamse overheid energiebesparende investeringen en investeringen in hernieuwbare energie bij ondernemingen.

Niet vergeten premie aanvragen

Nieuw jaar, nieuwe premies 
2021 heeft heel wat in petto voor energiebesparende investeringen in bestaande niet-residentiële gebouwen. Ondernemingen kunnen net zoals particulieren beroep doen op heel wat energiepremies van Fluvius. De eerste stap naar een energiezuinig gebouw is goed isoleren. In 2021 zijn er energiepremies voor dak- en zoldervloerisolatie, muurisolatie, vloer- en kelderisolatie en hoogrendementsbeglazing. Er wordt bovendien extra ondersteuning voorzien voor dakisolatie of muurisolatie via de buitenzijde, in combinatie met asbestverwijdering. Ook milieuvriendelijke energiezuinige technieken, zoals zonnepanelen, een warmtepomp, een warmtepompboiler en een zonneboiler krijgen extra ondersteuning. U kan ook een premie aanvragen voor relighting. 

Energiebesparende investeringen en investeringen in hernieuwbare energie zijn belangrijk voor het klimaat, maar ook het comfort en de energiefactuur van de onderneming vaart hier wel mee. De reductie van het energieverbruik bij ondernemingen draagt bij aan het realiseren van de Vlaamse energie- en klimaatdoelstellingen 2030.

Meer informatie over energiepremies voor niet-residentiële gebouwen


 

Published on: 
26-02-2021