Registratie/verklaring op eer

Het registreren op de energieprestatiedatabank en het onderschrijven van de verklaring op eer is de laatste stap in de erkenningsprocedure als energiedeskundige type A. Daarna kan u aan de slag als energiedeskundige type A.

Registratie

Bij de registratie tot energiedeskundige in de energieprestatiedatabank onderschrijft u 'de verklaring op eer' (pdf bestandVerklaring op erewoord voor energiedeskundigen (126 kB))

Ook een verzekering voor beroepsaansprakelijkheid is verplicht (pdf bestandverzekering voor beroepsaansprakelijkheid (66 kB))

De verplichting om de verklaring op eer te ondertekenen, geldt per persoon, net zoals de andere erkenningsvoorwaarden. Heeft u meerdere registraties als energiedeskundige type A (bijvoorbeeld als natuurlijke persoon én als rechtspersoon), of verschillende EP-codes als energiedeskundige type A? U moet maar éénmaal de verklaring op eer ondertekenen om aan deze voorwaarde te voldoen.

Let op! Als u deze voorwaarden uit de verklaring op eer niet naleeft, kunt u geschorst worden of uw erkenning als energiedeskundige type A verliezen.

Werken als energiedeskundige type A?
Published on: 
20-11-2018