Schrijnwerk

Het warmteverlies door een venster wordt ook bepaald door de isolerende eigenschappen van het schrijnwerk (zie de tabel met U-waarden vensters). Kiest u aluminium, neem dan profielen met zoveel mogelijk kamers. Hoe meer kamers, hoe beter de isolerende werking.

Let erop dat de opengaande ramen perfect sluiten. Installeer niet meer opengaande ramen dan nodig.

 

ramen
Vervangen of herstellen?

Is uw schrijnwerk nog in goede staat, winddicht en stevig genoeg, overweeg dan om de bestaande enkele beglazing te vervangen door hoogrendementsbeglazing. De meerkost voor hoogrendementsglas wint u snel terug door de besparingen op uw stookkosten.

Is het schrijnwerk beschadigd (bv.: door een barst of een gebroken onderdeel, ... ) maar heeft het een lage U-waarde, dan kan het best hersteld worden.

Is het schrijnwerk niet in goede staat en niet meer te herstellen, vervang dan uw oude ramen door volledig nieuwe ramen met hoogrendementsglas. Zorg ervoor dat zowel het raamprofiel als het glas zeer goed isoleren (zie  de tabel met U-waarde venster).

Uitzonderlijk beslissen eigenaars om geen nieuwe ramen, maar aan de binnenzijde voorzetglas of voorzetramen te plaatsen. Vaak als er een erfgoedwaarde meespeelt.

De U-waarde van een venster met hoogrendementsglas kan sterk variëren in functie van het gekozen schrijnwerk.

Kadert uw investering in werken waarvoor een bouwaanvraag nodig is?  Volg dan de eisen uit de energieprestatieregelgeving.

Zoek uw vakman
vaklui
Published on: 
24-09-2018