Toegang tot ExpertBase (registratie)

Wenst u groenestroom- of warmtekrachtcertificaten aan te vragen, dan moet u het registratieproces volledig doorlopen. Deze registratie is noodzakelijk om toegang te krijgen tot ExpertBase en zorgt er voor dat uw dossier en de daaraan verbonden certificaten enkel toegankelijk zijn voor wie daartoe de nodige rechten heeft gekregen. Op die manier worden de vertrouwelijkheid van uw dossier en uw persoonsgegevens beschermd tegen misbruik. Voor de registratie heeft u een elektronische identiteitskaart (eID) of digitale sleutel nodig. Pas als de registratie afgerond is, heeft u toegang tot ExpertBase. De registratieprocedure is eenmalig. U moet de onderneming , maar één keer registreren.

Nieuwe gebruiker

Registratie van de onderneming

Vul eerst het docx bestandMandaat lokale beheerder ExpertBase en VREG-platform (72 kB) in en laat dit ondertekenen door de verantwoordelijke van de organisatie. Scan het volledig ingevuld en ondertekende mandaat in. Nadien kan u de registratie van de onderneming starten.

In het registratiescherm moet u volgenden gegevens toevoegen:

  • Het ondernemingsnummer zodra u op de knop zoek klikt, worden de (adres)gegevens van de onderneming opgehaald worden uit de KBO-databank.
  • Gegevens van de lokale beheerder.
  • Het ingevulde en ondertekende mandaat.

Op het einde van deze registratie zal u een scherm met Succesvolle registratie zien. De registratie zal nagekeken worden worden. De verwerking kan enkele werkdagen (maximum 10) duren. 

De lokale beheerder wordt per e-mail op de hoogte gebracht of de registratie goedgekeurd is of niet. Pas na de goedkeuring van de registratie kan de lokale beheerder toegang geven aan zichzelf en andere werknemers van de organisatie.

pdf bestandEerste_registratie_voor_onderneming (395 kB)

Is de onderneming al geregistreerd?

Bij twijfel start u de registratie van de onderneming. Vul in het scherm Registratie van Onderneming en Verantwoordelijk (lokale beheerder IDM), het ondernemingsnummer in en klik op de knop Zoeken. Als de onderneming al geregistreerd is, verschijnt de melding Gelieve de lokaal beheerder van uw organisatie te contacteren voor registratie. Weet u niet wie er voor uw onderneming aangeduid is als lokale beheerder? Dan kunt u het gratis nummer 1700 contacteren.

Om te kunnen aanmelden in ExpertBase, heeft u altijd een identiteitskaart (eID) of digitale sleutel nodig. Als u aanmeldt moet u de optie Aanmelden namens een onderneming of organisatie kiezen (tenzij u een werknemer bent van een lokaal bestuur of een dossier op uw privé-naam heeft). U heeft enkel toegang als de organisatie geregistreerd is en de lokale beheerder u toegang geeft. Als u zowel de technische als de financiële kant van de installatie opvolgt, dan heeft u  volgende gebruiksrechten nodig:

  • VEA ExpertBase Gebruiker (= dossier)
  • VREG TradeBase Rekeninghouder (= certificaten)

Wat u kan doen in het dossier of op het VREG-platform wordt bepaald door de profiel dat geselecteerd is in Gebruikersbeheer. Per gebruiksrecht mag u maximum één profiel hebben bijvoorbeeld het Gebruiksrecht VEA ExpertBase Gebruiker met het profiel Aanvrager.

Mandaat is goedgekeurd

De lokale beheerder ontvangt een mail als het mandaat goedgekeurd is. De volgende dag kan de lokale beheerder toegang geven.

Nuttige websites

Meer informatie over het aanloggen via