Hoe zoek ik een gebouw op?

Geef straat nummer gemeente in. Terwijl u dat doet, verschijnt er een lijst met suggesties. Klik uw keuze aan en de zonnekaart gaat automatisch inzoomen op dit adres. 

Adressuggestie
Krijgt u geen suggestie voor het ingetypte adres, dan is het adres niet gekend. Misschien heeft het met de schrijfwijze te maken. De zonnekaart maakt gebruik van het CRAB-register (Centraal Referentie Adressenbestand). Het CRAB-register kent in principe alle officiële bestaande adressen in het Vlaamse Gewest. Maar u kunt de adressen enkel opvragen zoals ze door uw gemeentelijke CRAB-ambtenaar in het register werden ingevoerd.

Merk op: woorden zoals ‘Sint’ en voornamen kunnen voor problemen zorgen. Tip: laat het woord weg in het adresveld.
 

Eens deze pop-up verschijnt

Winst berekenen klik gebouw aankan u één of meerdere gebouwen binnen een zelfde perceel selecteren.

In de volgende pop-up 

Bereken zonnewinst

klikt u op de knop 'bereken uw zonnewinst'. Indien er zich meerdere gebouwen (bijv. ook tuinhuisjes) op één perceel bevinden, kan u uw selectie uitbreiden door die gebouwen aan te klikken. Om uw selectie te beperken, kunt u op dezelfde manier gebouwen deselecteren.

Sluit u de pop-up af, dan sluit u ook deze zoekopdracht af. Nu kunt u een ander gebouw aanklikken.

Merk op: wanneer u op de kaart een ander adres aanklikt, moet eerst de vorige zoekopdracht afgesloten zijn. Met andere woorden, zolang u niet eerst het geselecteerde gebouw (met blauwe omranding) uitklikt, kan u geen gebouw op een ander perceel aanklikken.

Wanneer u een nieuw adres in het witte adresvak ingeeft, wordt de vorige zoekopdracht automatisch afgesloten.

Mogelijk ook interessant voor u: ​

Published on: 
19-04-2019