Hoe werkt de zonnekaart?

Aan de slag met de zonnekaart

U zoekt een gebouw:

Geef in de adresbalk uw straat gevolgd door huisnummer en gemeente in. Van zodra er een passende suggestie onder het adresveld verschijnt, kan u dat aanklikken.

Wij tonen het resultaat:

  • de geschiktheidsklasse van het gebouw en welk deel van uw dakoppervlakte benut kan worden voor zonne-energie,
  • bij een dak met voldoende tot veel zoninstraling over een oppervlakte van minstens 5 m², berekent de zonnekaart de gemiddelde kostprijs, jaarlijkse besparing en terugverdientijd van zonnepanelen of een zonneboiler  op uw dak.
Wie wil, kan nog veel meer informatie uit de zonnekaart halen. 
 

U kan de berekeningen personaliseren:

afhankelijk van de nuttige dakoppervlakte, kan u vervolgens zelf simulaties uitvoeren. Via de knop ‘personaliseer berekening’ voert u een grotere of kleinere energievraag, een andere offerteprijs, een ander btw-tarief,… Ook bijvoorbeeld bedrijven, scholen,  supermarkten, gemeentebesturen en andere organisaties kunnen hiermee aan de slag.

  • In stap 2 ‘Ontwerp op uw dak’ tonen wij u binnen welk dakdeel/ welke dakdelen u de installatie die overeenkomt met de gevraagde energiebehoefte het best plaatst. 

U kan het ontwerp op uw dak personaliseren:

Wij kunnen uit onze metingen niet afleiden of en waar er dakvensters zijn, of er al een zonne-installatie ligt en of het dak voldoende stabiel is om een installatie te dragen. Is onze suggestie voor een van deze redenen niet goed? Geen probleem. U kan ons resultaat verfijnen door paneeltjes te deselecteren en eventueel andere paneeltjes te selecteren,  u kan zelfs de voorgestelde paneeleigenschappen wijzigen. Veranderingen leiden automatisch tot een nieuw resultaat, dat wij voor u berekenen.

  • In stap 3 kunt u een uitgebreid rapport bekijken:

Voor de berekening van het resultaat baseren we ons op uw laatste simulatie. Heeft u geen wijzigingen aangebracht, dan krijgt u de standaardberekeningen. Net zoals de zonnekaart zelf, heeft dit rapport een sensibiliserend en informerend karakter. Het vormt een eerste objectieve inschatting van installatiegrootte, prijs, terugverdientijd en  ideale plaatsing. Wij moedigen u aan om het resultaat verder te onderzoeken. U kan het rappport eventueel mailen naar een installateur voor een offerte.

hij is  specialist om deze eerste inschatting verder te verfijnen. Hij kan ter plaatse komen, uw energievraag en de installatiegrootte bespreken, een grondige schaduwanalyse maken, de optimale plaats bepalen en een correcte offerte opmaken. We raden aan om verschillende offertes te vergelijken. 

Published on: 
23-04-2019